Rekordet Botërore

 • I vetmi që ka shënuar 40+ gola me klubin në 10 sezone radhazi (2009/10 - 2018/19).
 • I vetmi që ka shënuar 60+ gola me klubin në dy sezone radhazi (2011/12 dhe 2012/13).
 • Më shumë Topa të Artë: 5 (së bashku me C. Ronaldo).
 • I vetmi që ka fituar radhazi 4 herë Topin e Artë.
 • Më shumë herë në 11 më të mirë FIFA: 12 herë (2007-2018) (së bashku me C. Ronaldo).
 • I vetmi që ka shënuar në të 6 kompeticionet e klubit në sezon dy herë: 2011/12 dhe 2015/16.
 • I vetmi që ka shënuar në të 6 kompeticionet e klubit në vitin kalendarik dy herë: 2011 dhe 2015.
 • I vetmi që ka shënuar dhe ka assistuar në të 6 kompeticionet e klubit në vitin kalendarik: 2011.
 • Më shumë gola të shënuara në finalet e botërorit të klubeve: 4 gola (së bashku me C. Ronaldo).
 • Më shumë përfaqësime në 3 më të mirët për Topin e Artë: 11 herë (2007 - 2017).
 • Më shumë gola në një vit kalendarik nga Libri i Rekordëvë Guinness: 91 gola (2012).
 • I vetmi që ka shënuar në tre edicione të botërorit të klubëve: 2009, 2011, 2015 (së bashku me C. Ronaldo).
 • Më të shumtat ndeshje që ka shënuar radhazi: 21 ndeshje (33 gola).(2012/13).
 • I vetmi lojtar që ka shënuar radhazi kundër të gjitha skuadrave në Kampionat 2012/13.
 • Më shumë topa të artë në botërorin e klubëve FIFA: 2 (2009, 2011).
 • Më i riu që fitoj 2 Topa të Artë në moshën: 23 vjec.
 • Më i riu që fitoj 3 Topa të Artë në moshën: 24 vjec.
 • Më i riu që fitoj 4 topa të Artë në moshën: 25 vjec.
 • Më i riu që fitoj 5 topa të Artë në moshën: 28 vjec.

Rekordet Europiane

 • Më shumë Këpuca të Arta: 6.
 • Më shumë gola të shënuar në kampionat për nje klub të vetëm në 5 kampionatet më të fortë të Europës: 427 gola
 • Më shumë gola të shënuar në të gjitha kompeticionet për nje klub të vetëm në 5 kampionatet më të fortë të Europës: 612 gola
 • Më shumë tre-golsha të shënuara në Ligën e Kampionëve 8 tre-golsha(së bashku me C. Ronaldo
 • Arriti më shpëjt 300 gola në 5 kampionatet më të fortë Europian (334 ndeshje).
 • Më i riu që arriti 100 ndeshje në Ligën e Kampionëve.
 • Më i riu që ka shënuar 400+ gola me një ekipë të vëtëm Europian (27 vjec and 300 ditësh).
 • Më të shumtat gola të shënuar në kampionat në një sezon: 50 gola (2011/12).
 • Më të shumtat gola të shënuar në një sezon më klubin: 73 gola (2011/12).
 • Më të shumtat gola të shënuar në një vitë kalendarik më klubin: 79 gola (2012).
 • Më shumë tre-golsha në fazën ë grupëvë në një sezon në Ligën e Kampionëve: 2 tre-golsha (së bashku me Luiz Adriano dhe C. Ronaldo).
 • I pari që shënoi 5 gola në një ndeshje në Ligën e Kampionëve (2012 kundër Bayer Leverkusen).
 • Më shumë gola në një ndeshje në Ligën e Kampionëve: 5 gola (së bashku me Luiz Adriano).
 • I vetmi që ka shënuar në 23 qytëtë të ndryshmë në kupat e Europës.
 • Më shumë gola të shënuar në Superkupën e Europës: 3 gola (së bashku me 8 lojtarë).
 • Më shumë gola nga faulli në Superkupën e Europës: 2 gola.
 • Më i riu që doli golashënuesi më i mirë në Ligën e Kampionëve: 21 vjec (2009).

Rekordet në Spanjë

 • Më shumë gola me goditje të lirë në La Liga: 35 gola.
 • Golashënuesi më i mirë në La Liga: 427 gola.
 • Më shumë assist në La Liga 166 assist.
 • Më shumë gola të shënuar në La Liga në një sezon: 50 gola (2011/12).
 • Më shumë gola të shënuar në La Liga në një vitë kalendarik: 59 gola (2012).
 • I pari në La Liga që ka shënuar: të paktën dy gola në 100 ndeshje.
 • Më i riu që shënon 200 gola në La Liga: 25 vjec.
 • Më shumë tre-golsha në El Klasiko: 2 tre-golsha.
 • Më shumë gola të shënuar në El Klasiko në La Liga: 18 gola.
 • Më shumë gola të shënuar në El Klasiko në të gjitha kompeticionet 26 gola.
 • I vetmi që ka shënuar në 4 Supërkupa të Spanjës radhazi: 2009 - 2012.
 • I vetmi që ka shënuar në 6 edicione të Supërkupës Spanjolle: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2016.
 • Më shumë gola në Superkupën e Spanjës: 17 gola.
 • Më shumë ndeshje të shënuara jashtë fushë në një sezon: 15 ndeshje (2012/13).
 • Më shumë ndeshje të shënuara në shpi në një sezon: 16 ndeshje (2011/12).
 • I vetmi që ka shënuar në kampionat: 15+ gola në 11 sezone radhazi (2008/09 - 2018/19).
 • I vetmi që ka shënuar në kampionat: 20+ gola në 11 sezone radhazi (2008/09 - 2018/19).
 • I vetmi që ka shënuar në kampionat: 40+ gola në dy sezone radhazi (2011/12 dhe 2012/13) së bashku me C. Ronaldo 2010/2011 dhe 2011/2012).
 • I vetmi që ka shënuar në kampionat: 2+ tre-golsha në 7 sezone radhazi (së bashku me C. Ronaldo).
 • Më shumë tre-golsha në një sezon në kampionat: 8 tre-golsha (2011/2012) (së bashku me C. Ronaldo 2014/2015).
 • Më shumë ndeshje të shënuara në një sezon në kampionat: 27 ndeshje (2012/13) (së bashku me C. Ronaldo 2011/12)
 • Ka shënuar në kampionat: 40+ gola në tre sezone (2011/12, 2012/13, 2014/15) (së bashku me C. Ronaldo 2010/11, 2011/12, 2014/15)

Rekorde për Barcelonën

 • Më shumë gola të shënuara me goditje të lira: 46
 • Më shumë trofe të fituara: 34 trofe
 • Golashënuesi më i mirë në të gjitha kompeticionet: 612 gola
 • Golashënuesi më i mirë në La Liga: 427 gola
 • Golashënuesi më i mirë në Ligën e Kampionëve: 113 gola
 • Më shumë tre-golsha në të githa kompeticionet: 46
 • Më shumë tre-golsha në La Liga 34
 • Më shumë tre-golsha në La Liga në një sezon: 8 (2011/12)
 • Më shumë gola të shënuar në një sezon në Ligën e Kampionëve: 14 gola (2011/12)
 • Më shumë gola të shënuara në dërbin e Katalonisë (kundër Espanyol): 12 gola
 • Më shumë trofe në Ligën e Kampionëve: 4 (së bashku me Xavi dhe Iniesta)
 • Ka shënuar në të 6 kompeticionet brënda një sezoni (2011/12)(së bashku me Pedro)
 • I vetmi që ka shënuar dhe ka assistuar në të 6 kompeticionet brënda një sezoni (2011/12)
 • I vetmi që ka shënuar mbi 30 gola në kampionat në 2 sezone radhazi në La Liga (2009/10 - 2010/11).
 • I vetmi që ka shënuar mbi 30 gola në kampionat në 3 sezone radhazi në La Liga (2009/10 - 2011/12).
 • I vetmi që ka shënuar mbi 30 gola në kampionat në 4 sezone radhazi në La Liga (2009/10 - 2012/13).
 • I pari që fitoj 2 Këpuca të Arta.
 • I pari që fitoj 3 Këpuca të Arta.
 • I pari që fitoj 4 Këpuca të Arta.
 • I pari që fitoj 5 Këpuca të Arta.
 • I pari që fitoj 6 Këpuca të Arta.
 • I pari që ka shënuar mbi 50 gola në një sezon.
 • I pari që ka shënuar mbi 50 gola në dy sezone
 • I pari që ka shënuar mbi 50 gola në tre sezone.
 • I pari që ka shënuar mbi 50 gola në katër sezone.
 • I pari që ka shënuar mbi 50 gola në pesë sezone.

Rekorde me kombëtaren

 • Golashënuesi më i mirë për kombëtaren: 68 gola
 • Më shumë gola të shënuar në ndeshje të kualifikimit për Kupën e Botës 21 gola (së bashku me Luis Suarez)
 • I pari Argjëntinas që ka shënuar kundër 9 ëkipëvë të tjëra në ndeshjet e kualifikimit për Kupën e Botës
 • Më shumë gola në miqësorë: 32 gola
 • Më shumë gola të shënuar në një ëdicion të kualifikimëvë për Kupën e Botës: 10 gola
 • Më shumë gola të shënuar në një vit kalendarik: 12 gola (2012) (së bashku me Gabriel Batistuta)
 • Argjëntinasi më i rri që ka shënuar në Kupën e Botës: 18 vjec dhe 357 ditësh në 2006 kundër Sërbia dhe Montenegro
 • Më i riu që arriti 100 ndeshje në futbollin Latino-Amerikan: 27 vjec.